Om oss

Ironman Kickboxningsklubb bildades 1988 av Jonny Andreasson och Jyrki Saario där många av klubbens nuvarande instruktörer var lärjungar. Klubben flyttade till sina nuvarande lokaler i Majorna 2001 och har idag ca 70 medlemmar. Våra instruktörer har upp till 38 års erfarenhet av sporten och driver klubben vidare i samma idrottsliga anda som när den startade. Vi värdesätter en glad och avslappnad stämning och månar om alla medlemmar, oavsett mål och träningsnivå. Hos oss är alla välkomna och träningen lämpar sig såväl för dig som har tävlingsambitioner, vill nå en högre gradering eller är en glad motionär.

TRÄNINGSPASS & SPARRING
Våra träningspass har en stor variation och anpassas efter elevens kunskap och erfarenhet. Vi har kontinuerligt nybörjarintag och välkomnar ungdomar från 16 år och seniorer till en trevlig träningsgemenskap på Stigbergsliden. Är du under 18 år så krävs målsmans underskrift för din säkerhet. Ironman Majorna Kickboxning bedriver kontrollerad sparring som bygger på träningsglädje och lust. Sparringträningen gäller inte för dig som är nybörjare, du behöver vara minst graderad gult för att börja med sparring, om inte du har annan erfarenhet som uppväger. Alla som bedöms vara mogna att börja sparra ska kunna göra det, så länge medlemmen har full utrustning och visar sina träningskamrater hänsyn och respekt. Sparringen består av såväl boxning, kickboxning som K1 sparring. Vill man tävla finns möjlighet att göra detta och gå med i vår tävlingsgrupp.

GRADERING
Vi har ett traditionellt graderingssystem där elevens förvärvade kunskaper prövas, för att du som medlem skall få en så god skola som möjligt. Alla nybörjare har möjlighet att med kontinuerlig träning kunna gradera sig efter en termin. Det tar ungefär 8 – 10 år med kontinuerligt träning innan eleven kan vara mogen för att pröva svart bälte 1 dan. Bältesgraderna är följande:

Gult bälte
Orange bälte
Grönt bälte 1
Grönt bälte 2
Blått bälte 1
Blått bälte 2
Brunt bälte
Svart bälte 1 dan

KLUBBREGLER

 1. Du måste betala medlemsavgiften i tid.
 2. Kom i tid till träningspasset.
 3. För allas säkerhet skall inga ringar, klockor, örhängen, halskedjor, (synliga) piercing, etc bäras under träningspassen. Naglar på fingrar och tår skall vara korta.
 4. Ha en god hygien och hälsa när du tränar.
 5. Meddela instruktören om du behöver lämna lokalen eller avbryta träningen. Detta är för att instruktören skall veta om du är på toaletten eller om du genom en olycka eller sjukdom skadat dig.
 6. Lyssna uppmärksamt på instruktören. Annars kan det innebära att du gör en osäker och farlig övning som kan skada såväl dig själv som din träningskamrat.
 7. Ha med egen vattenflaska.
 8. Lämna tillbaka utrustning där det är avsett att den skall vara.
 9. Ingen tobak i träningslokalen.
 10. Medlemskort skall medtagas och uppvisas vid varje träningspass.
 11. Ha full utrustning i fortsättningsgruppen med innehåll av boxhandskar, benskydd, tandskydd och suspensoar. Huvudskydd rekommenderas, men är inte något krav.
 12. Ha klubbens klädsel. För dig som har graderat sig så skall graderingen framgå under vänster sidan av bröstet. Detta för att instruktören skall veta på vilken nivå din färdighet inom idrotten befinner sig.
 13. Kunskaper som du lär dig hos Ironman Majorna skall utövas ansvarsfullt och med respekt under träningen.
 14. Vid missbruk av de tekniker som du lär dig hos oss, så kan det innebära omedelbar uteslutning i klubben. Träningsavgiften betalas inte tillbaks.
 15. Visa respekt och ödmjukhet till instruktören och dina träningskompisar.

   Vi är anslutna till Svenska kickboxnings förbundet och Svenska Budo och Kampsportsförbundet

   Rulla till toppen